OUD GERECHTSGEBOUW ANTWERPENv

LOCATIE

Antwerpen, België

WANNEER

februari 2017

SERVICE

OPDRACHTGEVER

Origin

CATEGORIE

DOEL

bouwhistorische studie en analyse

Architect Lode Baeckelmans liet zich inspireren door het Louvre in Parijs voor zijn ontwerp van dit oude gerechtsgebouw. Het gebouwencomplex bestaat uit vier vleugels gesitueerd rond twee binnenkoeren, uitgevoerd van 1871 tot 1879. Wegens plaatsgebrek werd er nog tot 1929 verbouwd tot er beslist werd om de rechtbankactiviteiten in een nieuw gebouw te voorzien.

Voor de bouwhistorische studie en de analyse van de bestaande toestand werd gevraagd om van dit gebouw plannen en snedes uit te werken. Aangezien het scanmateriaal nodig was voor een bouwhistorische studie, werd gescand in kleur en op hoge resolutie om in elke ruimte een hoge detailleringsgraad te verkrijgen.