RealVisuals

Ant Snede3

Oud gerechtsgebouw

22 February 2017, Antwerpen, België, Origin
Opmeting bestaande situatie voor bouwhistorische studie en analyse bestaande toestand
Erfgoed
Waar | Antwerpen, België
Wanneer | 22 February 2017

Architect Lode Baeckelmans liet zich inspireren door het Louvre in Parijs voor zijn ontwerp van dit oude gerechtsgebouw. Het gebouwencomplex bestaat uit vier vleugels gesitueerd rond twee binnenkoeren, uitgevoerd van 1871 tot 1879. Wegens plaatsgebrek werd er nog tot 1929 verbouwd tot er beslist werd om de rechtbankactiviteiten in een nieuw gebouw te voorzien.

Voor de bouwhistorische studie en de analyse van de bestaande toestand werd gevraagd om van dit gebouw plannen en snedes uit te werken. Aangezien het scanmateriaal nodig was voor een bouwhistorische studie, werd gescand in kleur en op hoge resolutie om in elke ruimte een hoge detailleringsgraad te verkrijgen.

Andere referenties

Gravensteen

Opmeting bestaande toestand voor opwaardering Gravensteen
Lees verder

Weylerkazerne

Opmeting voor een herbestemmingsproject
Lees verder

Bourla Schouwburg

Scanning voor restauratie en renovatie
Lees verder